Werkmatige dagbesteding

Maak een verschil in het leven van ouderen uit de wijk

 

Voo wie?

Een zorgindicatie

Heb jij een zorgindicatie en wil je graag je steentje bijdragen aan het leven van senioren uit de wijk? Dat kan bij Saame.

Een verschil maken

Bij Saame kan iedereen een verschil maken in de wereld om ons heen. Samen maken we het leven een stukje mooier van de ouderen uit de wijk. Doe je mee?

Op jouw manier

Bij Saame kan iedereen op zijn eigen manier werken. Wil je graag rustig beginnen en later uitbreiden? Dat kan. Samen met jouw persoonlijke begeleider kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werkzaamheden

Lekker koken voor ouderen

Wij koken dagelijks voor mensen die anders alleen thuis zouden eten. Help je mee bij het bereiden van de maaltijden, het dekken van de eetzaal, afruimen en schoonmaken.

Gezellige activiteiten organiseren

Voor veel senioren zijn de activiteiten een belangrijk onderdeel van hun dag. Help jij mee de activiteiten gezellig te maken? Je kan bijvoorbeeld helpen met het schenken van de koffie, het klaarzetten van de tafels en stoelen, enz.

Klusjes en schoonmaak

De locaties schoonhouden en onderhouden is belangrijk om de senioren een fijne dag te kunnen bezorgen. Zonder werkende deuren en goede stoelen kunnen de activiteiten niet doorgaan. Ook een nette vloer en een aangeharkte tuin zorgt voor een fijne plek om samen te komen. Help je mee?

Werken bij de receptie

De receptie helpt mensen hun weg te vinden op de locatie. Een gezellig praatje hoort er ook bij. Daarnaast doet de receptie allerlei administratieve taken, zoals het smoelenboek maken en de bonnetjes verwerken. De receptie is kortom de spin in het web van de locaties. De receptie zorgt ervoor dat alles goed verloopt zodat senioren er een fijne dag kunnen beleven.

Locaties

Oosterparkheem

In de echte volksbuurt Oosterparkwijk in Groningen ligt het Oosterparkheem. We organiseren hier dagelijks activiteiten en koken dagelijks een lekkere maaltijd voor senioren uit de wijk. Kom je ons helpen?

Floreshuis

In de Korrewegwijk ligt buurtcentrum Floreshuis. We organiseren hier activiteiten voor senioren uit de wijk. Ook gaan we bezoek bij eenzame senioren. Wil jij de senioren in de Korrewegwijk een fijne dag bezorgen? Neem contact op met Saame.

Begeleiding

WerkbegeleidingPersoonlijke begeleidingJouw werkbegeleider staat altijd voor je klaar om je te ondersteunen met je werkzaamheden. Wil je meer werken of juist minder? Alles is bespreekbaar.

Wat wil jij bereiken? Wat zijn jouw dromen en wensen? Maar ook: hoe gaat het nu met je? Dat zij de dingen die je met je persoonlijk begeleider kan bespreken.

Aanmelden

Lijkt het je fijn om een bijdrage te zijn aan het leven van senioren uit de wijk? Meld je dan aan voor werkmatige dagbesteding bij Saame. Samen we naar jouw wensen en mogelijkheden.